Eltört Marc Gasol lába

2016.02.10. 09:36

Eltört a lába Marc Gasolnak, a Memphis Grizzlies és a spanyol kosárlabda-válogatott első számú centerének, így hosszú kihagyás vár rá, írta az MTI.

A Grizzlies mindössze egy rövid közleményt adott ki 216 centis játékosáról, amelyben a sérülés tényét közölte, ám arról nem írt, hogy mikor tört el Gasol jobb lába és arról sem, hogy mennyit kell kihagynia. Az NBA honlapjának cikke szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy a mostani szezonban már nem lesz bevethető.

A 31 éves, kétszeres olimpiai ezüstérmes center kiesése óriási veszteség a Memphis számára. Gasol a csapat egyik legjobbja, az 52 eddigi alapszakasz-meccsen 16,6 pont és 7 lepattanó volt az átlaga, mellyel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az együttes jelenleg 30 győzelemmel és 22 vereséggel a biztos rájátszást érő ötödik helyen áll a Nyugati főcsoportban.

A spanyol válogatottnál is aggódhatnak Gasol miatt, mivel nélküle komolyan csökkennének a csapat esélyei arra, hogy az olimpián legyőzzék a kétszeres címvédő amerikai válogatottat. A spanyolok Londonban és azt megelőzően Pekingben is döntőt játszottak az NBA-sztárokból összeállított tengerentúliak ellen.

Khris Middleton utolsó másodpercben értékesített büntetőjével nyert 112-111-re a Milwaukee Bucks a vendég Boston Celtics ellen az NBA keddi játéknapján.

A Bucks már akkor győztesnek tűnt, amikor Greg Monroe szép horogdobásával 111-109-re vezetett az utolsó másodpercben. A hátralévő tizedek azonban igencsak mozgalmasan teltek: előbb a bostoni Kelly Olynyk egyenlített két büntetővel, majd Middletonnal szemben szabálytalankodtak a vendégek, ő pedig az első büntetőt bedobta, majd a másodikat szándékosan kihagyta, hogy az ellentámadásra már ne maradjon idő.

A San Antonio úgy nyert Miamiban, hogy a negyedik negyedben egy labdabirtoklásból hét pontot hozott össze - Hassan Whiteside kiállítást érő, második technikai hibája révén.

A Utah hosszabbítás után, Gordon Hayward utolsó másodperces duplájával győzött Dallasban, a Jazz előzőleg hat éve diadalmaskodott a texasiaknál.

A címvédő Golden State főként az előző idény legjobbjává választott Stephen Curry 35 pontjával verte meg egymás után nyolcadszor a 37 pontos James Harden vezette Houstont. A Warriors sorozatban 42. alapszakasz-mérkőzését nyerte meg otthon, a jelenlegi szezonban 24/0 a hazai mérlege. Az oaklandieknek már csak két sikerre van szükségük ahhoz, hogy beállítsák a Chicago Bulls 44-es NBA-rekordját, amelyet a legendás Michael Jordan vezette csapat 1995 márciusa és 1996 áprilisa között állított fel a United Centerben.

Négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Blake Griffin, az észak-amerikai bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Clippers kosárlabdázója, aki két hete egy verekedés során eltörte a kezét.

A 26 éves játékos a klub egyik alkalmazottjával, Mathias Testivel került összetűzésbe egy torontói étteremben. Kettejük vitája verekedésig fajult, mely során Griffin kézközépcsontja eltört, Testinek pedig az arcán keletkezett több zúzódás. Griffin - akinek a felépülése négy-hat hetet vesz igénybe - a büntetés ideje alatt fizetést sem kap.

Az ötszörös All Star-válogatott erőcsatár a mostani szezonban átlagban 23,2 pontot dobott és 8,7 lepattanót szerzett meccsenként, ám combizomsérülés miatt karácsony óta nem számíthatott rá csapata.

Golden State Warriors-Houston Rockets 123-110

Miami Heat-San Antonio Spurs 101-119

Milwaukee Bucks-Boston Celtics 112-111

New York Knicks-Washington Wizards 108-111

Dallas Mavericks-Utah Jazz 119-121 - hosszabbítás után