Kosárlabdathriller: 12 pontot dolgoztak le 35 mp alatt

2016.03.21. 19:05

Az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokság márciusi rájátszásában mindig történik valami őrült dolog, idén ez az őrület a Texas A&M–Northern Iowa utolsó 35 másodpercében tetőzött. 

Nagyon úgy nézett ki, hogy a harmadik kiemelt texasiak szezonjának befellegzett, mert tizenkét pontos hátrányban voltak, amikor már bőven az utolsó percben jártak. Aztán gyorsan megkezdték a felzárkózást egy kosárral, és néhány másodperccel később egy labdaszerzés után már csak nyolc pont volt a különbség. Ezután a Northern Iowának már azzal is gondja volt, hogy játékba hozza a labdát, el is adták rögtön, de még mindig maradt ezután hat pont előnyük. 

Az A&M fokozta a zavart, mert szereztek egy hárompontost is, ám a Northern Iowa ötpontosra növelte az előnyét egy hosszú indítás után. Őrült rohanás kezdődött tizennyolc másodperccel a vége előtt, ezt is pontszerzéssel fejezték be a texasiak, és még büntetőt is dobhattak. A legvégén megint kierőszakoltak egy labdaszerzést, és ezután meglett az egyenlítés, 71-71-re végeztek egy elképesztő hajrá után.

Ezután két hosszabbítás kellett, hogy eldőljön a meccs, és végül 92-88-cal a Texas A&M ment tovább, a második kiemelt Oklahomával találkoznak a következő körben.