Botrányos befejezés: hamarabb jött a dudaszó

2016.11.21. 16:35

Egy szoros kosármeccsen nehéz elképzelni annál nagyobb szívatást, hogy a végén hamarabb jön a dudaszó, de a Michigan State-Florida Gulf Coast egyetemi kosármeccs utolsó másodperceiben ezzel zavarták meg a mindent eldöntő akciót. 

A tizenötödik kiemelt Michigan State 78-77-re ment a jóval gyengébb floridai ellenfele ellen, ám a vendégeknek volt még pár másodpercük, hogy megpróbálkozzanak a pontszerzéssel. Elsőre nem sikerült játékba hozni a labdát, mert a vonalnál álló Michigan State-kosarasról visszapattant. 

Így is maradt még 1,6 másodperc, és ilyenkor a szabályok szerint akkor kezd el lepörögni az óra, amikor megvan az első labdaérintés, tehát nem attól a pillanattól, amikor bedobják. Csakhogy a meccs végén pont az utóbbi történt, úgyhogy mire a vendégjátékos Antravious Simmons a labdához ért, már jött a dudaszó. Lehet látni a felvételen, hogy nem is nagyon áll bele a dobásba, nyilván a dudaszó miatt azt gondolta, már nincs értelme. A Florida Gulf Coast edzői és játékosai is reklamálni kezdtek, mert gyanús volt nekik, hogy ilyen hamar elfogyott az idő.

A videón is látni lehet, hogy jóval korábban indul az óra. 

A bírók visszanézték a történteket, és arra jutottak, hogy Simmons kosara érvényes lett volna, ha bemegy, így viszont nincs miről beszélni. Kár, hogy Simmonst valószínűleg pont a dudaszó zavarta meg. Maradt a 78-77-es végeredmény, amivel a Michigan State megúszta a kínos vereséget otthon.