Saját csapattársától lopta el a labdát a győztes triplához

2016.11.23. 09:09

Amellett, hogy korszakos zseni volt Kobe Bryant a Lakersben és az NBA-ben is, vitathatatlan, hogy korszakos önző is volt. A kettő persze összefügg, tudta, hogy ő a csapat legjobbja, ezért a kritikus pillanatokban minden dobást magára vállalt, mert a társai – szerinte – úgysem tudták volna megcsinálni.

Ez a szellemiség éledt fel kedden Nick Youngban, aki az Oklahoma City Thunder elleni meccs utolsó másodperceiben saját csapattársától, Lou Williamstől lopta el a labdát a győztes tripláért.

A Thunder 109-108-ra vezetett kevesebb mint 14 másodperccel a vége előtt, úgyhogy ha nem is volt túl sok ideje a Lakersnek egy normális támadásra, azért átgondoltan mehettek a győztes kosárért. Young sokáig a sarokban várt, majd hiába mozgott a labda felé, sehogy nem akartak passzolni neki. Ezt unta meg, amikor Brandon Ingram passzolt hátra Williamsnek, lecsapott a labdára, majd egyből be is vágta a győzelmet jelentő hárompontost.

Jól is tette mondjuk, Williamsre ugyanis pont fel tudott volna lépni Victor Oladipo, Young megmozdulása viszont annyira meglepte, hogy őt már nem tudta lekövetni a dobás előtt.

Eredmények

Los Angeles Lakers-Oklahoma City Thunder 111-109

New York Knicks-Portland Trail Blazers 107-103

Atlanta Hawks-New Orleans Pelicans 94-112

Denver Nuggets-Chicago Bulls 110-107