Ilyen nincs: sorban két büntetőből sem találta el még a gyűrűt sem

2017.01.25. 09:08

Vitathatatlanula Clippers-center DeAndre Jordan korunk NBA-jének legrosszabb büntetődobója, miatta jött újra divatba az egykori Hack-A-Shack immáron Hack-A-Jordan néven, vagyis az, hogy szándékosan ellene szabálytalankodnak, úgyis elrontja a dobásokat a vonalról.

Igen ám, de hétfő este a Knicks-kosaras Joakim Noah rettentő erős támadást intézett Jordan trónja ellen ezzel a dobással.

Úgyhogy Jordannek össze kellett szednie magát, és a Philadelphia 76ers ellen örökre eldöntötte a legrosszabb büntetőző kérdést azzal, hogy

sorban két dobásból sem találta el még a gyűrűt sem.

A két dobás között eltelt azért pár másodperc, nem egy sorozaton belül rontott el ennyire kettőt, ez a történelmi mélypont még hódítóra vár. A két rontás között volt egy 76ers-kosár, majd Jordan második dobása előtt a közönség a szokottnál is erősebb hangerővel zavarta, bár Jordannél ez nem sokat jelent, enélkül is képes bármikor büntetőt rontani. De legalább a két dobásból egynél a hálóhoz azért hozzáért a labda.

Kínjában Jordan is csak röhögni tudott saját bénázásán, pedig ekkor még vezetett a végül 11 ponttal kikapó Clippers. Jordannek egyébként 43 százalékos a büntetőmutatója pályafutása során, a 2016-17-es szezonban négyen is 90 százalék fölött vannak még.

Eredmények

Orlando Magic-Chicago Bulls 92-100

Philadelphia 76ers-Los Angeles Clippers 121-110

Toronto Raptors-San Antonio Spurs 106-108

Washington Wizards-Boston Celtics 123-108

Denver Nuggets-Utah Jazz 103-93

Phoenix Suns-Minnesota Timberwolves 111-112