Hátborzongató sérülést szenvedett a labdáért felugró kosaras

2017.01.27. 11:29

Ha van horrorsérülés, akkor a kosaras Akil Mitchellé tényleg az volt. A játékosnak meccs közben egyik ellenfele véletlenül kitolta a szemgolyóját a szemgödrén kívül.

Mitchell a New Zealand Breakers játékosaként csütörtök este a Cairns Taipans ellen meccselt, a negyedik negyedben egy támadásnál küzdött a  palánk alatt, amikor megsérült. (Az eset itt látható videón, csak erős idegzetűeknek.) A földre rogyott. A szörnyű sérülés miatt a csapattársai is pánikolni kezdtek, neki is megfordult a fejében, hogy elveszti a látását, és vége a karrierjének. A játékost 15 perces ápolás után kórházba vitték.

GettyImages-632742228

„A tenyeremmel éreztem, hogy a szemgolyóm az arcomon ül. Amikor a mentőben voltam, adtak fájdalomcsillapítót és sós oldatot csepegtettek a szememre, aztán éreztem, hogy visszacsúszik a helyére, az is nagyon furcsa érzés volt" – idézte Mitchellt a Radiosport.

A kosarast a kezelés után kiengedték a kórházból, nincs maradandó sérülése, hamarosan újra játszhat. A Twitter-üzenete – ami egy szemgolyó emojival kezdődik – , alapján lelkileg is túltette magát a sérülésen.