Valér
-2 °C
0 °C

Hanga a szezonban először lett a hét MVP-je

2017.02.13. 17:41

A Baskonia Vitoria Gasteiz csapatát erősítő Hanga Ádám lett a 21. forduló legjobbja a spanyol kosárlabda-bajnokságban.

A baszk csapat vasárnap 8145 néző előtt 87-86-ra legyőzte az utolsó előtti Obradoriót, a magyar csapatkapitány a kezdőötös tagjaként 34:11 perc alatt 22 pontot, 7 lepattanót és 4 gólpasszt gyűjtött, ezzel együttese legjobbja lett. Az egyéni statisztikákat összesítő VAL-értéke 34 lett, amely a legtöbb az egész fordulóban, és pályafutása során harmadszor jutott 30-as érték fölé.

Az Obradorióban a magyar Rosco Allen 22 perc alatt 7 pontig és 4 lepattanóig jutott. Hanga ebben a szezonba először, az Endesa League-ben másodszor lett a hét legjobbja.

Csütörtökön az Euroliga 22. fordulójában a Vitoria 85-84-re kikapott az izraeli Makkabi Tel Aviv vendégeként, akkor Hanga 32 perc alatt 11 pontot és 7 lepattanót ért el.

"Nagyon boldog vagyok, de ami számomra mindig is a fontosabb, hogy a csapat nyerni tudott. Örülök, hogy tudtam segíteni és én lettem a forduló MVP-je." - nyilatkozta a bajnokság hivatalos honlapjának a magyar. Hozzátette még, azért kell még mit javítani, hogy az Iberostar Tenerife ellen is siker legyen a vége.

"A Király Kupa előtt játszottunk egy kiélezett meccset az Obradorióval, ahol támadásban ezúttal nekem jött össze a legjobban. Az Euroligában viszont a végjátékban elment a mérkőzés" - értékelt az MTI-nek a 27 éves légiós. 

"Visszatérve a kupára, nagyon várja az egész csapat, mivel 2013 után újra mi adunk otthont Európa legrangosabb kupahétvégéjének. Nem lesznek esélyesek, a legjobb nyolc csapat jön a bajnokságból, és több gárda is remek formában van, mint például a Malaga. A Tenerifével kezdünk, amely a tabella második helyén áll a Real Madrid mögött. Telt ház előtt lépünk majd pályára, ami több mint 16 ezer szurkolót jelent" - tette hozzá.

A baszk csapat 14 győzelemmel és hat vereséggel a bajnoki tabella ötödik helyén áll.