Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Curry már ünnepelt, pedig hol volt még a dobás?

2017.02.16. 10:40

Elég jól állt a szünetben a Sacramento Kings a tavalyi döntős Golden State Warriors ellen, hiszen egyrészt hárompontos előnyük volt, másrészt biztos volt, hogy a Warriors Draymond Green nélkül játszik majd a teljes második félidőben. Ehhez képest még szorossá sem tudták tenni a meccset, köszönhetően Curryék harmadik negyedes mészárlásának.

A Warriors ugyanis 42-15-re húzta be a negyedet, amivel a szezon eddigi legnagyobb különbséggel megnyert játékrészét hozták össze. A nagy hajrához kellett a meccsen 35 pontot, közte hét hárompontost dobó Klay Thompson remek szereplése is. Thompson akkora formában volt, hogy Stephen Curry már akkor tudta, hogy ünnepelheti a kosarat, amikor társa még jóformán bele sem állt a tízméteres triplába.

Persze az ehhez vezető akció is Thompson labdaszerzésével indult.

A simán nyerő Warriors mellett a szezon két tripla-dupla-királya, Russell Westbrook és James Harden is nagyon jól játszott, előbbi a szezon harmadik leggyorsabb tripla-dupláját hozta össze, a szezonban pedig már 27-nél jár: az eddigi rekorder Oscar Robertson 28-at ért el az All-Star szünet előtt.

Megszerezte első zsákolását (aztán gyorsan a másodikat is) az NBA-ben Derrick Jones Jr. – ez önmagában nem lenne érdekes, csakhogy a Phoenix Suns kosarasa szombaton ott lesz a zsákolóverseny indulói között, úgyhogy még pont időben csinált is valamit az NBA-ben.

Jones Jr. eddig főleg a Suns fiókcsapatában fejlődött, ott viszont őrülten jó zsákolásokat hozott össze, úgyhogy a szerény NBA-teljesítmény ellenére is megérdemelten lesz ott a zsákolóversenyen, olyannyira, hogy a tavalyi második Aaron Gordon mögött talán ő lesz az egyik legnagyobb esélyes. Meccs közben ilyen zsákolásokat tud, már alig várjuk, hogy külön készüléssel miket tud majd összehozni.

Eredmények

Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 113-104

Orlando Magic-San Antonio Spurs 79-107

Boston Celtics-Philadelphia 76ers 116-108

Brooklyn Nets-Milwaukee Bucks 125-129

Detroit Pistons-Dallas Mavericks 98-91

Toronto Raptors-Charlotte Hornets 90-85

Houston Rockets-Miami Heat 109-117

Memphis Grizzlies-New Orleans Pelicans 91-95

Denver Nuggets-Minnesota Timberwolves 99-112 

Phoenix Suns-Los Angeles Lakers 137-101

Utah Jazz-Portland Trail Blazers 111-88

Oklahoma City Thunder-New York Knicks 116-105

Golden State Warriors-Sacramento Kings 109-86

Los Angeles Clippers-Atlanta Hawks 99-84