Curry már ünnepelt, pedig hol volt még a dobás?

2017.02.16. 10:40

Elég jól állt a szünetben a Sacramento Kings a tavalyi döntős Golden State Warriors ellen, hiszen egyrészt hárompontos előnyük volt, másrészt biztos volt, hogy a Warriors Draymond Green nélkül játszik majd a teljes második félidőben. Ehhez képest még szorossá sem tudták tenni a meccset, köszönhetően Curryék harmadik negyedes mészárlásának.

A Warriors ugyanis 42-15-re húzta be a negyedet, amivel a szezon eddigi legnagyobb különbséggel megnyert játékrészét hozták össze. A nagy hajrához kellett a meccsen 35 pontot, közte hét hárompontost dobó Klay Thompson remek szereplése is. Thompson akkora formában volt, hogy Stephen Curry már akkor tudta, hogy ünnepelheti a kosarat, amikor társa még jóformán bele sem állt a tízméteres triplába.

Persze az ehhez vezető akció is Thompson labdaszerzésével indult.

A simán nyerő Warriors mellett a szezon két tripla-dupla-királya, Russell Westbrook és James Harden is nagyon jól játszott, előbbi a szezon harmadik leggyorsabb tripla-dupláját hozta össze, a szezonban pedig már 27-nél jár: az eddigi rekorder Oscar Robertson 28-at ért el az All-Star szünet előtt.

Megszerezte első zsákolását (aztán gyorsan a másodikat is) az NBA-ben Derrick Jones Jr. – ez önmagában nem lenne érdekes, csakhogy a Phoenix Suns kosarasa szombaton ott lesz a zsákolóverseny indulói között, úgyhogy még pont időben csinált is valamit az NBA-ben.

Jones Jr. eddig főleg a Suns fiókcsapatában fejlődött, ott viszont őrülten jó zsákolásokat hozott össze, úgyhogy a szerény NBA-teljesítmény ellenére is megérdemelten lesz ott a zsákolóversenyen, olyannyira, hogy a tavalyi második Aaron Gordon mögött talán ő lesz az egyik legnagyobb esélyes. Meccs közben ilyen zsákolásokat tud, már alig várjuk, hogy külön készüléssel miket tud majd összehozni.

Eredmények

Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 113-104

Orlando Magic-San Antonio Spurs 79-107

Boston Celtics-Philadelphia 76ers 116-108

Brooklyn Nets-Milwaukee Bucks 125-129

Detroit Pistons-Dallas Mavericks 98-91

Toronto Raptors-Charlotte Hornets 90-85

Houston Rockets-Miami Heat 109-117

Memphis Grizzlies-New Orleans Pelicans 91-95

Denver Nuggets-Minnesota Timberwolves 99-112 

Phoenix Suns-Los Angeles Lakers 137-101

Utah Jazz-Portland Trail Blazers 111-88

Oklahoma City Thunder-New York Knicks 116-105

Golden State Warriors-Sacramento Kings 109-86

Los Angeles Clippers-Atlanta Hawks 99-84