Sorra nyomja le a legendákat LeBron, mégis bajban a bajnok

2017.03.31. 09:00

A Chicago Bulls elleni meccs negyedik negyedében előzte meg LeBron James az NBA örökranglistáján Shaquille O'Nealt, vagyis már az övé a hetedik legtöbb dobott pont a liga történetében. LeBron még csak 32 éves, vagyis bőven van még ideje előbbre lépni, amit az is mutat, hogy a szezon kezdetekor még a 12. legtöbb pontja volt csak, vagyis azóta lépett előre öt helyet.

Hiába volt ünneplésre alkalma LeBronnak, a Bulls megint megverte a bajnokot, ezzel az egész szezonban egy meccset sem buktak ellenük. A dolog azért érdekes csak, mert simán lehet, hogy a Cleveland az első kiemeltként zárja az alapszakaszt keleten, a Bullsnak pedig van esélye, hogy a nyolcadik helyen éppen csak, de bejussanak a rájátszásba, amit ebben az esetben pont egymás ellen kezdene a két csapat.

Shaq amúgy nem fogadta túl jól, hogy visszacsúszott a nyolcadik helyre LeBron előzése miatt, a játék kedvéért kisebb dührohamot kapott, és átment pusztítóba.

A 28599 ponttal álló LeBront már csak – a még szintén aktív – Dirk Nowitzki, Wilt Chamberlain, Michael Jordan, Kobe Bryant, Karl Malone és Kareem Abdul-Jabbar előzik. Az NBA-ABA közös listáján kicsit lejjebb van LeBron, bár így is bekerült már a top 10-be.

Eredmények

Chicago Bulls-Cleveland Cavaliers 99-93

Detroit Pistons-Brooklyn Nets 90-89

Minnesota Timberwolves-Los Angeles Lakers 119-104

Phoenix Suns-Los Angeles Clippers 118-124

Portland Trail Blazers-Houston Rockets 117-107