A Spurs 39 évese megcsinálta az év mentését

2017.05.10. 10:52

A San Antonio Spurs harminckilenc éves veterán kosarasa mentette meg a győzelmet a Houston Rockets elleni kőkemény párharcban az NBA-rájátszásban szerda hajnalban.

Volt mitől tartaniuk, mert a Houstonnál James Hardennak már megint nagy meccse volt: harminchárom pontot, tíz lepattanót és tíz asszisztot jegyzett, sőt, a hosszabbítás végén egyenlíthetett volna egy triplával, de aztán a semmiből jött Ginobili. 

Másodpercekkel a vége előtt, 110-107-es Spurs-vezetésnél került Hardenhez a labda, Ginobili elé állt, össze is ütköztek, aztán a Rockets-kosaras megiramodott befelé, és már pont eleresztett volna egy triplát, amikor a Spurs-játékos ellenfél hátulról blokkolta.

A lassításon látszik, hogy hátul Ginobili már azelőtt felugrott, hogy blokkoljon, mielőtt Harden beleállt a dobásba, tökéletes ütemben csinálta az egészet. 

A legjobban a hátsó kameraállásból lehet össerakni a jelenetet: Ginobili nagyon jól tudta, mi fog következni, és az is egyértelmű, hogy a labdára ment. 

A meccset eldöntő mozdulat mellett volt még egy zsákolása is a mérkőzésen, ami ennyi idősen szintén elismerésre méltó.  A blokkal a Spurs nyert, és már 3-2-es előnyben van a főcsoport-elődöntőben, egy győzelem kell nekik, hogy továbbmenjenek. 

Ginobili 2002 óta kosarazik a San Antonio Spursnél, és négy bajnoki címet nyert a csapattal, vagyis igazi intézmény már a klubnál, tavaly szerződött újra a csapattal. Az alapszakaszban hatvankét meccsen lépett pályára, és átlagosan tizennyolc percet töltött a pályán, és most is bizonyította, hogy még mindig jól jön a háznál. 

Eredmény, főcsoport-elődöntő, nyugat: 

San Antonio Spurs-Houston Rockets 110-107 - hosszabbítás után

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Spurs javára.