Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kell ennél nagyobb kosár az Eb-n?

2017.09.06. 22:35

A kosárlabda-Európa-bajnokság eddigi egyik legnagyobb meglepetése a finn válogatott szereplése. A jó pár éve okosan építkező Finnország eddig nem számított kiemelkedőnek, de idén nagyot lépett előre, öt csoportmeccséből négyet megnyert. Legyőzte a franciákat, a görögöket, a lengyeleket és az izlandiakat, csak Szlovéniától kapott ki. Simán nyolcaddöntős lett.

A finnek utolsó meccsüket már biztos továbbjutóként Izlanddal játszották. Az első két negyed még szoros volt, a félidő előtt az utolsó másodpercig még vezetett is Izland, de jött Sasu Salin, aki egy félpályán túlról eleresztett triplával visszavette az előnyt.

A harmadik negyedben spóroltak a finnek, az ellenfél el is húzott hét ponttal, de az utolsó játékrészben újra domináltak, 83-79-re győztek.

Mivel az Eb A és B csoportjában befejeződtek a küzdelmek, négy meccs párosítása már kialakult a legjobb 16-ban. A C (itt játszanak a magyarok) és a D csoportban csütörtökön lesz végeredmény.

  • Szlovénia-Ukrajna
  • Németország-Franciaország
  • Finnország-Olaszország
  • Litvánia-Görögország

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?