Ha nem szól Ginóbili, hogy az kosár volt, a bírók észre sem veszik

2018.01.03. 09:35

Manu Ginóbili 40 évesen is az NBA egyik legnagyobb mágusa, nem véletlenül játszik még ilyen idősen is átlagban 20 percet meccsenként idén is. Kedd este, a New York Knicks elleni meccsen olyan kosarat varázsolt, amit elsőre a bírók sem vettek észre.

Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy Ginóbili egyáltalán nem kosárra tört, alley-oopra akarta csak feladni a labdát LaMarcus Aldridge-nek, de picit pontatlan volt az átadás, ami így pont a gyűrűbe vágódott, ami valljuk meg, sokkal királyabb dolog, mint egy jól kivitelezett alley-oop.

Csakhogy a bírók elsőre nem látták a kosarat, talán azért, mert a labda furcsán jött ki a gyűrűből, a hálót sem nagyon mozgatta meg. A lepattanónak vélt labdával a Knicks meg is indult, Ginóbili védekezés közben integetett a bíróknak, hogy talán vissza kellene nézni a dobását, mert az egy tripla volt.

A Spurs végül simán nyert, ahogy győzött a Cleveland Cavaliers is, amiben visszatért csípőműtétje után a nyáron a Bostontól megszerzett Isaiah Thomas. A 175 centis játékos 17 pontig jutott 19 perc játék alatt, és komoly lendületet jelentett a cseresornak, hiszen 9 percet volt fent LeBron James nélkül, de ebben a 9 percben +18-as volt a Cleveland mutatója.

Eredmények

  • Cleveland Cavaliers-Portland Trail Blazers 127-110
  • New York Knicks-San Antonio Spurs 91-100
  • Phoenix Suns-Atlanta Hawks 104-103
  • Sacramento Kings-Charlotte Hornets 111-131
  • Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies 113-105