Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ha nem szól Ginóbili, hogy az kosár volt, a bírók észre sem veszik

2018.01.03. 09:35

Manu Ginóbili 40 évesen is az NBA egyik legnagyobb mágusa, nem véletlenül játszik még ilyen idősen is átlagban 20 percet meccsenként idén is. Kedd este, a New York Knicks elleni meccsen olyan kosarat varázsolt, amit elsőre a bírók sem vettek észre.

Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy Ginóbili egyáltalán nem kosárra tört, alley-oopra akarta csak feladni a labdát LaMarcus Aldridge-nek, de picit pontatlan volt az átadás, ami így pont a gyűrűbe vágódott, ami valljuk meg, sokkal királyabb dolog, mint egy jól kivitelezett alley-oop.

Csakhogy a bírók elsőre nem látták a kosarat, talán azért, mert a labda furcsán jött ki a gyűrűből, a hálót sem nagyon mozgatta meg. A lepattanónak vélt labdával a Knicks meg is indult, Ginóbili védekezés közben integetett a bíróknak, hogy talán vissza kellene nézni a dobását, mert az egy tripla volt.

A Spurs végül simán nyert, ahogy győzött a Cleveland Cavaliers is, amiben visszatért csípőműtétje után a nyáron a Bostontól megszerzett Isaiah Thomas. A 175 centis játékos 17 pontig jutott 19 perc játék alatt, és komoly lendületet jelentett a cseresornak, hiszen 9 percet volt fent LeBron James nélkül, de ebben a 9 percben +18-as volt a Cleveland mutatója.

Eredmények

  • Cleveland Cavaliers-Portland Trail Blazers 127-110
  • New York Knicks-San Antonio Spurs 91-100
  • Phoenix Suns-Atlanta Hawks 104-103
  • Sacramento Kings-Charlotte Hornets 111-131
  • Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies 113-105