Az utolsó percben brusztolta ki a győzelmet a Celtics

2018.01.07. 09:20

Kis híján kikapott a keleti éllovas Boston Celtics a Brooklyn Nets otthonában az NBA szombati játéknapján, azonban a nyáron megszerzett Irving és az idén draftolt Tatum utolsó perces teljesítményének köszönhetően mégis sikerült behúzniuk a győzelmet.

A Nets még egy ponttal vezetett kevesebb mint másfél perccel a vége előtt, ekkor azonban jött Tatum és Irving asszisztjából óriásit zsákolt, így hirtelen a hazaiaknak kellett rohannia az eredmény után. Dinwiddie dobását aztán blokkolták a túloldalon, így megint Irving indulhatott. Pontot ugyan nem dobott, de szerencséjére a lepattanót szedő Carroll figyelmetlen volt, így sikerült kiszednie a kezéből a labdát, amit ki is passzolt Tatumnak, ő pedig nem hibázott, bevágta a hármast.

Tatum egyébként nemcsak támadásban, hanem védekezésben is nagyon hasznosan játszott, kiosztott öt blokkot és ellopott három labdát is, ilyesmire utoljára újoncként a szintén bostoni színekben a csúcsra érő Kevin Garnett volt képes.

Parádézott a Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry is, három negyed alatt 45 pontot szórt a Clippers ellen, így a Durant nélkül felálló címvédő sorozatban negyedszer győzött. Nem csak a vereség miatt aggódhat a Clippers, ugyanis Blake Griffin agyrázkódást szenvedett a meccsen, így a hazaiaknak Gallinari és Teodosic mellett még egy klasszisukat nélkülözniük kellett.

Remek meccset játszott a Cavsnél LeBron James is, ő 33 ponttal, szoros meccsen vezette győzelemre csapatát a Magic ellen és egy asszisztra volt egy újabb tripla-duplától. Meglepő módon kikapott ugyanakkor a Detroit otthonában a Hardent nélkülöző Rockets, a fiatalokkal felálló Kings a Denvert verte meg, a Pacers pedig a Bulls győzelmi sorozatának végére tett pontot, méghozzá elég simán.

Eredmények

  • Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 121-105
  • Boston Celtics - Brooklyn Nets 87-85
  • Houston Rockets - Detroit Pistons 101-108
  • Chicago Bulls - Indiana Pacers 86-125
  • Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 131-127
  • Milwaukee Bucks - Washington WIzards 110-103
  • New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 98-116
  • Denver Nuggets - Sacramento Kings 98-106