LeBron hát mögötti köténypassza csapattársát is váratlanul érte

2018.01.19. 10:53

Négy vereség után újra nyert a Cleveland Cavaliers, de nem sokon múlt, hogy 23 pontost előnyt szórakozzanak el.

A Cleveland a második negyedet nyomta meg, ekkor volt a legnagyobb a különbség a két csapat között. Az Orlandóban azonban elég volt egy negyed, hogy szorossá tegye a meccset, a harmadik negyed végére már csak négypontos volt a hátránya. Az utolsó negyedben egyenlíteni is tudott, de Isiah Thomas büntetőjével, 11 másodperccel a lefújás előtt a Cleveland behúzta a győzelmet, egy ponttal, 104-103-ra nyert.

LeBron James nem szórta meg magát, ezúttal is húsz pont alatt maradt, 16-tal zárt, de ő adta csapatában a legtöbb asszisztot. Az egyik olyan volt, amire még csapattársa sem számított, James hát mögötti, az egyik védő lábai között átpattintott passzát Dwyane Wade is meglepetten kaparta össze.

Érdemes két kameraállásból is megnézni.

 Az NBA-ban kihirdették a All-Star-gála csapatait is. Keleten LeBron James, Nyugaton Stephen Curry lesz a csapatkapitány. 

Kelet: LeBron James (Cleveland Cavaliers), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Kyrie Irving (Boston Celtics),  DeMar DeRozan (Toronto Raptors)

Nyugat: Stephen Curry, Kevin Durant (Golden State Warriors), DeMarcus Cousin, Anthony Davis (New Orleans Pelicans), James Harden (Houston Rockets)

A kezdőcsapatok a szurkolók (50 százalék), a játékosok (25 százalék) és a média 99 képviselőjének (25 százalék) szavazatai alapján álltak össze. A második körben az NBA-edzők választanak ki mindkét konferenciából hét-hét játékost, akik közül a két kapitány draftol. Mivel James kapta a legtöbb voksot (2 638 294), így ő kezd majd.

Az idei All Star-mérkőzést február 18-án Los Angelesben rendezik.

  Eredmények:

  • Boston Celtics-Philadelphia 76ers 80-89
  • Cleveland Cavaliers-Orlando Magic 104-103
  • Houston Rockets-Minnesota Timberwolves 116-98
  • Portland Trail Blazers-Indiana Pacers 100-86