Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ennél menőbb nincs: apja zsákolását másolta az NBA-s

2018.02.18. 08:59

Óriási tiszteletadásba ment át a 2018-as NBA-zsákolóverseny, legalábbis két induló, Larry Nance Jr. és Donovan Mitchell is korábbi legendás győztesek mutatványát másolta le. Nance Jr. viszont történetesen pont az 1984-ben zsákolókirály apját, Larry Nance-t másolta le.

Gyorsan átöltözött a pályán, felvette a Phoenix Suns majdnem 35 évvel ezelőtti szerelését – az első sorban ülő apja ekkor mát tudhatta, mi jön –, és megcsinálta az 1984-es győztes zsákot. (A videón Nance többi zsákolása is látható.)

A két mozdulat egymás mellé vágva lesz igazán hatásos, óriási dolog volt ez a nemrég a Cleveland Cavaliersbe cserélt játékostól.

A győzelemhez viszont kevés volt, a legjobb zsákoló címet Donovan Mitchell szerezte meg, méghozzá Vince Carter 2000-es győztes teljesítményét imitálva. Mitchell nem fülkében öltözött át, hanem a dobásra készülve dobálta le magáról a mezét, ami alatt ott virított Carter Raptors-szerelése.

A zsákolóversenyt ezzel a Utah Jazz játékosa, Donovan Mitchell nyerte két 98-as pontszámmal – a döntőben Nance Jr. 96-ot kapott, vagyis minimális különbséggel kapott ki –, a hárompontos-dobó versenyt Devin Booker (Phoenix Suns) nyerte, az ügyességi versenyben pedig a Brooklyn Nets irányítója, Spencer Dinwiddie volt a legjobb.