Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Durvul az NBA-rájátszás, a Pelicans mindent borít

2018.04.18. 09:37

A New Orleans Pelicans második idegenbei meccsét is megnyerte a Portland Trail Blazers ellen, ezzel nagyon jó helyzetbe kerültek a továbbjutáshoz, hiszen 2-0-s előnnyel mennek a hazai meccsekre. A Pelicans nyerő embere Jrue Holiday volt, aki a negyedik negyedben 12, összesen 33 pontot dobott a keddi meccsen.

Meglepetésnek nem lehet mondani, hogy 2-0-ra vezet a keleten első kiemelt Toronto Raptors a Washington Wizards ellen, de a kanadaiak jó szereplése azért nem volt garantált, mert eddig elég gyakran sikerült elbukniuk a rájátszás első körében: 2001 óta nem nyerték meg az első meccset a rájátszásban, és csak kétszer, tavaly és tavaly előtt jutottak túl az első körön 2001 óta, volt tehát némi aggódás a szurkolók körében még úgy is, hogy ők voltak az alapszakasz legjobbja saját főcsoportjukban.

A Raptorsban DeMar DeRozan beállította pályafutása legjobbját a rájátszásban, 37 pontot dobott, nagyon kellett a győzelemhez.

A Boston Celtics a rettentő izgalmas első meccs után másodikra már könnyebben verte a Milwaukee Bucksot – a csapat vezére és legjobbja ezúttal a 21 éves Jaylen Brown volt, aki 30 pontot szórt, csapata teljesítményének negyedét. Nagyon jól játszott az első meccsen is nagyot menő Terry Rozier is, aki egyelőre a párharc meglepetésembere: mindkét meccsen 23 pontig jutott, miközben a szezonban csak 11,3 pont volt az átlaga.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, 2. mérkőzések

Nyugat

  • Portland Trail Blazers-New Orleans Pelicans 102-111
  • Az állás: 2-0, a New Orleans javára.

Kelet

  • Toronto Raptors-Washington Wizards 130-119 
  • Az állás: 2-0, a Toronto javára.
  • Boston Celtics-Milwaukee Bucks 120-106
  • Az állás: 2-0, a Boston javára.