LeBron emberfelettit ment a thriller 7. meccsen

2018.04.29. 22:04

Hihetetlenül izgalmasra sikerült az Indiana Pacers és a Cleveland Cavaliers között a továbbjutásról döntő hetedik meccs – a Cavaliers hazai pályán szinte a végletekig húzta a döntést, de

végül sikerült bedarálniuk a Pacerst, még úgy is, hogy rövid ideig LeBron James fáradtság/dehidratáció miatt ki is vált a csapatból.

Mindezt a harmadik negyed elején tette, amikor a Pacers nem csak, hogy rettentő szorossá tette a meccset, de rövid időre még a vezetést átvette a mérkőzésen, először és utoljára. Pedig volt, hogy a Cleveland 14 ponttal is vezetett a második negyedben. Több üveg Gatorade aztán helyre hozta LeBront, aki a hajrára visszatérve rendbe szedte csapatát, és a legvégéig 45 pontig jutva bebiztosította a győzelmet csapatának.

Karrierje során másodszor dobott 45 pontot egy párharc hetedik meccsén, tíz éve a második körben a Boston Celticsnek dobott ennyit, de akkor kikaptak. A vasárnapi játékával egyébként az NBA történetének harmadik legtöbb pontját hozta össze másodszor is egy párharc hetedik meccsén, ami nem kis teljesítmény. Dominique Wilkins 1988-ban 47, Kevin Johnson 1995-ben 46 pontig jutott hetedik meccsen, utánuk LeBron jön kétszer 45-tel.

A Pacersben Victor Oladipo széthajtotta magát, 30 ponttal, 12 lepattanóval és 6 assziszttal mindhárom kategóriában csapata legjobbja volt, de is kevés volt ahhoz, hogy megállítsák a tavalyi döntős Cavalierst – éppen csak, mert a körömrágós végjáték végén a Cavs 105-101-re nyert.

A Cavaliers így utolsó csapatként csatlakozott a főcsoport-elődöntősök mezőnyéhez, ellenfelük az elsőként kiemelt Toronto Raptorst lesz, vagyis nem övék lesz a pályaelőny a párharcban. Ez nem elhanyagolható tény, a negyedik negyedben egyértelműen a clevelandi közönség rántotta magával a Cavalierst, hogy ne legyen gond a továbbjutással.

NBA, rájátszás, első forduló

  • Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 105-101
  • Továbbjutott: a Cleveland 4-3-as összesítéssel.