Erzsébet
1 °C
4 °C

Hát te mit csinálsz itt, barátom?

2018.05.09. 09:41

Egy este két Jordan-rekordot is beértek az NBA-rájátszásban, amikor a Houston Rockets és a Golden State Warriors is 4-1-gyel ütötte ki ellenfelét, továbblépve a főcsoportdöntőbe.

Kezdjük a Houston Rocketscal, ami 112-102-re verte a Utah Jazzt, nem kis részben az irányító Chris Paulnak köszönhetően, aki 41 pontot és 10 asszisztot hozott össze, ezzel a második játékos lett az NBA-rájátszásban párharcot lezáró meccsen, aki legalább 40-10-es meccset hozott össze, ráadásul az eladott labdák 1977-78-as rögzítése óta az első, aki eladott labda nélkül, vagis hibátlanul tette meg. A másik játékos Michael Jordan volt.

Chris Paul ezzel élete első NBA-főcsoportdöntőjére készülhet, ami egy kilencszeres All-Star-játékos esetében azért elég ritka, hogy eddig kellett várnia.

A másik meccsen a Golden State Warriors 113-104-gyel ütötte ki az ötödik meccsen a New Orleans Pelicanst, így megnyerték sorban 15. hazai playoffmeccsüket. Erre korábban csak Michael Jordanék idejében, 1990-91-ben volt képes a Chicago Bulls, és a főcsoportdöntőben nyer még egyet a Warriors, övék a csúcs.

Nem kifejezetten Draymond Green kémkedése kellett a sikerhez, de azért a Warriors-játékos mindent bevetett, hogy megtudja a Pelicans titkait.

A Warriors sorban negyedik nyugati főcsoportdöntőjére készülhet, ellenfelük a Rockets lesz.

Eredmények

  • Houston Rockets-Utah Jazz 112-102
  • A Houston 4-1-re nyerte a párharcot.
  • Golden State Warriors-New Orleans Pelicans 113-104
  • A Golden State 4-1-re nyerte a párharcot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?