A tiki-taka az NBA-ben is elég mutatós

2019.01.25. 10:09

Négy mérkőzést rendeztek (magyar idő szerint) csütörtökről péntekre hajnalban az NBA-ben, a címvédő Golden State Warriors sorban kilencedik győzelmét aratta, amikor 126-118-ra legyőzte a Washington Wizardsot, részben Stephen Curry 38 pontjának köszönhetően.

Az Oklahoma City Thunderben Russell Westbrook a szezon leggyorsabb tripla-dupláját hozta össze, végül 23 ponttal, 17 lepattanóval és 16 assziszttal zárt, de a csapatjáték is nagyon élt a Thunderben, helyenként már a pár évvel ezelőtti San Antonio Spurs tiki-takájára hajazó játékot hoztak össze.

Vereséget szenvedett a még mindig LeBron James nélkül játszó Los Angeles Lakers, ezzel pedig jelen állás szerint lecsúsztak a kilencedik helyre, tehát most épp nem jutnának be a rájátszásba, egyre égetőbb így James visszatérése. A negyedik meccsen a Portland 120-106-ra verte a Phoenixet.

LeBron nem hogy All-Star, de kapitány is

Az éjjel kihirdették a február 17-i All-Star-mérkőzés kezdőit, a két csapatkapitány LeBron James és Giannis Antetokounmpo lettek, LeBron James hatodik NBA-játékosként három különböző csapattal is bekerült az All-Star-keretbe, ez korábban Moses Malone-nak, Shaquille O'Nealnek, Allen Iversonnak, Jason Kiddnek és Wilt Chamberlainnek sikerült. Íme a kezdők:

Nyugat – Stephen Curry (Warriors), Kevin Durant (Warriors), Paul George (Thunder), James Harden (Rockets), LeBron James (Lakers)

Kelet – Giannis Antetokounmpo (Bucks), Joel Embiid (76ers), Kyrie Irving (Celtics), Kawhi Leonard (Raptors), Kemba Walker (Hornets)

Az All-Star-meccsen nem ezek a csapatok lépnek majd pályára egymás ellen, hiszen a csapatkapitányok választanak majd maguk mellé pluszban négy-négy kezdőt, majd hét-hét cserét.

Eredmények

  • Washington Wizards-Golden State Warriors 118-126
  • Oklahoma City Thunder-New Orleans Pelicans 122-116
  • Phoenix Suns-Portland Trail Blazers 106-120
  • Los Angeles Lakers-Minnesota Timberwolves 105-120