Így kell megkoronázni egy utolsó pillanatos feltámadást

2019.01.27. 08:14

Rettentően izgalmas meccset játszott egymással szombaton az NC State és a Clemson Tigers az amerikai egyetemi kosárligában, és bár sokáig úgy tűnt, hogy a Clemson bravúros győzelmet arat, a végén 19 másodperc alatt minden álmukat lerombolták – olvasható az NCAA honlapján.

Az első félidőben egy darabig fej-fej mellett haladt a két csapat, de aztán a jóval esélyesebb NC State el tudott húzni, és hosszú ideig még csak felkapaszkodni sem tudott a Clemson. A második félidő közepe tájékán aztán teljes leolvadást produkált a csapat, így ellenfelük nemhogy felkapaszkodott, de a vezetést is átvette, és szűk fél perccel a meccs vége előtt, 67-61-es állásnál már kevés esély látszott arra, hogy az NC State valahogy mégis behúzza a meccset.

Ekkor jött Markell Johnson, aki falttal együtt is a gyűrűbe küldte a labdát, és a büntetőt is értékesítette, három pontosra csökkentve ezzel a hátrányt, innen pedig jött az őrület:

  • az NC State szándékosan faltolta Marcquise Reedet, aki egyébként 84 százalékos hatékonysággal dobja a büntetőket, de ezúttal mindkettőt kihagyta;
  • kilenc másodperccel a vége előtt a Clemson is szándékosan faltolt, nehogy a triplavonalról egyenlítsen az NC State, Braxton Beverly pedig mindkét büntetőjét bedobta;
  • aztán megint faltolták Reedet, akinek így ismét a kezében volt a meccs, de megint mindkét büntetőjét kihagyta;
  • a fennmaradó időben pedig az NC State-nek pont volt ideje felvinni a labdát, Beverly pedig egy egészen hihetetlen dudaszós triplával meg is nyerte a meccset.

Az egészet csak még szürreálisabbá teszi, hogy Beverly a két büntetője és a triplája előtt pocsékul dobott, de ebben a helyzetben mégsem remegett meg a keze. Ez a tripla egyébként egy 8-0–s futás végét jelentette, ami egyébként azt figyelembe véve, hogy 19 másodperc alatt zajlott le, bármilyen helyzetben elég impresszív lenne.