Felfüggesztett börtönt kapott a pécsi kosárklubtól 80 millió adót elcsaló cégvezető

2019.03.11. 16:55

A Pécsi Ítélőtáblán lezárult a pécsi női kosárlabdacsapat működtetéséért felelős céget érintő 80 millió forintos adóhiányt okozó adócsalás ügye, amiben a korábbi cégvezető két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott adócsalás, számvitel rendjének megsértése, valamint magánokirat-hamisítás miatt, írja az MTI. A büntetést négy évre függesztették fel.

Ezzel a bíróság helyben hagyta a korábbi felfüggesztett börtönbüntetést, ugyanakkor eltörölte a 700 ezer forintos pénzmellékbüntetést, amit első fokon szabtak ki. Emellett a bíróság felmentette az elsőrendű vádlottat bűnsegédként folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vád alól.

A másodrendű vádlott felfüggesztett börtönt, a harmadrendű felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést és pénzbüntetést, a negyedrendű vádlott pénzbüntetést kapott. Az ötödrendű vádlott pénzbüntetését három év próbára bocsátásra változtatták az előző, tavaly nyári ítélethez képest.

2007 decemberében a Pécsi Női Kosárlabda Kft. akkori vezetője szándékosan azért kötött marketingszerződést a kft. működtetésében, gazdasági döntéseinek meghozatalában szerepet vállaló társa cégével, hogy a kft. által fizetendő adót, járulékot jogosulatlanul csökkentsék. Ennek keretében a másodrendű vádlott cége 400 millió forintot kapott a Pécsi Női Kosárlabda Kft.-től, de a szerződésben vállalt munkát nem végezte el, és minderről valótlan tartalmú számlákat állított ki.

Cikkünk március 12-én módosult.