Ilyen rekordot az NBA legnagyobbjai sem tudtak

2019.03.28. 08:42

Devin Booker, a Phoenix Suns kosarasáról szólnak a hírek az NBA csütörtök hajnali játéknapja után. A 22 éves kosaras kereken ötven pontot dobott a Washington elleni bajnokin, de ez sem volt elég a sikerhez, hiszen a washingtoni Thomas Bryant 2,8 másodperccel a vége előtt egy látványos zsákolással, majd egy szabaddobással behozhatatlan hárompontos előnyt szerzett a Wizardsnak.

Amiért még Booker állt a középpontban, az az, hogy olyat cselekedet hajtott végre, amire korábban az NBA legnagyobb csillagai, Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, LeBron James, Dirk Nowitzki, Shaquille O'Neal vagy Moses Malone sem voltak képes. 

Az NBA legfiatalabb játékosaként (22 év, 148 nap) elsőnek dobott egymás után két meccsen 50 vagy annál több pontot. Hihetetlen teljesítmény még úgy is, hogy hiába van már karrierje során három ötvenpontos meccse, mind a három ilyenen kikapott a Suns.

A nap másik hőse a Memphis játékosa, Mike Conley volt. Bár az ő csapata is vesztes meccset vívott a Golden State ellen, Conley 22 pontot dobott, ezzel már 11 687-nél tart, amellyel megelőzte a klub örökranglistáján Marc Gasolt. Conley ezzel a Grizzlies pontlistájában, a lejátszott meccsek számában, az asszisztokban, a labdaszerzésekben és a hárompontosokban is a klub történetének legeredményesebb játékosa. Az NBA-ben ilyen klubrekordot csak LeBron James (Cleveland) és Reggie Miller (Indiana) tudott beállítani.

Eredmények

  • Chicago Bulls–Portland Trail Blazers 98-118
  • Memphis Grizzlies–Golden State Warriors 103-118
  • Oklahoma City Thunder–Indiana Pacers 107-99
  • Phoenix Suns–Washington Wizards 121-124
  • Utah Jazz–Los Angeles Lakers 115-100