Tömegverekedés tört ki a női kosármeccsen, hat kiállítás lett a vége

2019.08.12. 11:01

Hatalmas balhé robbant ki szombaton a női NBA-ben (WNBA) a Phoenix Mercury és a Dallas Wings mérkőzésének negyedik negyedében, ami után csak hat kiállítással tudták a bírók lecsillapítani a kedélyeket.

A tömegverekedés azután tört ki, hogy a Dallas játékosa, Kristine Anigwe fejen ütötte a lepattanóért ugró szupersztár Brittney Grinert, aki ezen annyira feldühödött, hogy Anigwét a fél pályán át kergetve próbált elégtételt venni. Grinert eközben csapattársai és a bírók is próbálták lefogni, kisebb-nagyobb sikerrel.

A bírók hosszú, 10 perces (!) videózás után Griner és Anigwe mellett még négy játékost (Diana Taurasi, Briann January, Kayla Thornton és Kaela Davis) kiállítottak.

A botrány után Griner nem állt az újságírók rendelkezésére, csapattársai, Diana Tuarasi és Leilani Mitchel viszont megvédték, mondván pár hete ugyanezt csinálta Grinerrel Anigwe, és hogy 100-ból 100-szor ők is így reagálnának, ha arcon ütnék őket meccs közben, az pedig természetes volt, hogy egy ilyen eset után társuk védelmére rohannak.

Azt egyelőre nem tudni, a hat kiállított játékos, köztük az egyszeres bajnok, hatszoros All-Star Griner milyen büntetésre számíthat. A mérkőzés egyébként 80-77-es dallasi győzelemmel zárult, vagyis ők jöttek ki jobban a verekedésből, hiszen annak kitörésekor még a Phoenix Mercury vezetett 71-65-re.

via Deadspin