Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Ajándék jégkrém miatt szidták a sztárkosarast az NBA-ben

2019.12.23. 12:05

A Philadelphia 76ers kosárlabdacsapatának két szurkolóját az idény hátralevő részére kitiltották a Wells Fargo Centerből, miután inzultálták a vendég Washington Wizards játékosát, Isaiah Thomast, írja az MTI.

A két csapat az NBA szombati játéknapján játszott egymással. A negyedik negyedben egy játékmegszakítás során Thomas kisétált a lelátóra, és higgadtan számon kérte a drukkereken a viselkedésüket.

Egy kihagyott és egy értékesített büntető után visszafelé futottam, amikor egyikük a két középső ujját mutatta nekem. Mivel időkérés volt, felmentem a lelátóra és azt mondtam neki, ne legyen tiszteletlen, hiszen mindenekelőtt ember vagyok. Te meg légy szurkoló!

– mesélte el a történteket az irányító, hozzátéve, hogy a drukker közben szidalmazta is őt.

Az érintett drukkerek elnézést kértek. Mint kiderült, csak ingyen jégkrémet szerettek volna, ami akkor járt volna, ha mindkét büntető kimarad.

Tettéért Thomast kizárták a találkozóról, a két szurkoló pedig – a Philadelphia szóvivőjének bejelentése szerint – beismerte helytelen viselkedését, amellyel megsértették az aréna szabályzatát. A drukkerek bérletes helyen ültek, az egész idényre szóló belépőjüket visszavonta a klub, de egyiküknek a különbözetet kifizeti.

Az NBA az idény előtt zéró toleranciát hirdetett azzal a céllal, hogy a szurkolók zaklató magatartását visszaszorítsa. A mérkőzést a Philadelphia 76ers nyerte 125-108-ra.