Bernát, Felícia
EUR 384,12 Ft
USD 364,24 Ft
8 °C
30 °C

Hét év után távozik a Los Angeles Clippers sikeredzője

2020.09.29. 09:06
A következő szezonban már nem Doc Rivers lesz a vezetőedzője az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Clippersnek.

A hírt a tréner jelentette be Twitter-oldalán, azt viszont nem közölte, hogy elküldték, vagy ő maga döntött a távozásról.

Amikor elvállaltam a csapat irányítását, az volt a célom, hogy győztes együttest faragjak, egy olyat, ahova a szabadügynök piac legjobbjai is szívesen jönnek, és amelyik bajnokságot nyer. Jó néhányat el tudtam érni a célokból, de volt, amit nem sikerült

– írta Rivers.

A Clippers története során szinte mindig kiscsapatnak számított, Rivers érkezése előtt sosem tudott huzamosabb ideig a liga legjobbjainak az igazi riválisa lenni. Az 58 éves szakemberrel viszont hét szezonból hatszor a rájátszásba jutott és a klub történetének hat legjobb alapszakasz-mérlegéből öt a távozó edző nevéhez fűződik.

A szakításban minden bizonnyal szerepet játszik a mostani szezon fájdalmas búcsúja. A Clippers ugyanis tavaly nyáron Kawhi Leonarddal és Paul George-dzsal erősítette meg keretét, és minden szakember szerint az egyik legnagyobb esélyes volt arra, hogy a Nyugati főcsoportból a nagydöntőbe kerüljön. A konferencia-elődöntő ötödik meccséig minden jól is alakult a Clippers számára, a Denver Nuggets ellen már 3–1-re vezetett, a folytatásban azonban sorozatban három meccset veszített és kiesett.

Doc Rivers a Clipperst megelőzően négy éven át az Orlando Magicet, kilenc szezonon keresztül pedig a Boston Celticset edzette. Utóbbival 2008-ban bajnokságot nyert.

(MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek