Maximális szerződéssel marasztalja legjobbját a Boston Celtics

2020.11.23. 09:39

Az adható legmagasabb összegű szerződést kapta meg Jayson Tatum csapatától, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Boston Celtictől, amely összességében akár 195 millió dollárt is fizethet neki a következő öt évben.

A 2017-ben draftolt kosarasnak a megállapodás szerint erre az időszakra 163 millió dollár jár, ám az ESPN információi szerint ez az összeg 30 százalékkal növekedhet, ha Tatumot a következő szezonban beválasztják az idény első, második vagy harmadik számú ötösébe az NBA-ben. Az előző kiírásban a harmadik csapat tagjai között kapott helyet.

A bostoni klub nem véletlenül áldoz sokat a 22 éves csatár megtartására, Tatum ugyanis a 2019–2020-as kiírásban a Keleti főcsoport döntőjéig menetelt együttes legjobbja volt, meccsenként átlagban 23,4 pontot, 7 lepattanót és 3 gólpasszt ért el.

Közben a címvédő Los Angeles Lakers folytatja kerete átalakítását, és Dennis Schröder, illetve Montrezl Harrell után megszerezte a Torontóval tavaly bajnok spanyol centert, az elsősorban védekezésben kiváló Marc Gasolt, aki két évre írt alá az együtteshez.

A kaliforniai gárdánál az elmúlt napokban a bajnokcsapat több tagjától is elköszöntek, távozott mások mellett Rajon Rondo, Dwight Howard, Javale McGee és Avery Bradley is. Ugyanakkor a Lakers vezetősége nem engedte el Kentavious Caldwell-Pope-ot, akivel három évre szóló, 40 millió dolláros szerződésben állapodott meg.

(MTI)