Ennél ostobábban nem lehet címet bukni

2013.07.07. 10:19

A szombat éjszakai Las Vegas-i UFC-címmérkőzés első menetében a rutinos Anderson Silva még jól szórakozott, többször eltáncolt ellenfele, Chris Weidman ütései elől, kézben tartotta a meccset.

Ez volt a terv másodikra is, de 78 másodperccel a vége előtt mindenért megfizetett. Leengedett kézzel táncolt Weidman előtt, még a térdét is megrogyasztotta, hogy hülyét csináljon az ellenfélből, azonban Weidman negyedik próbálkozása már állcsúcson találta a 38 éves Silvát, aki rögtön összerogyott, még a földön fekve is kapott néhány ütést, mielőtt a bíró leállította a meccset.

Chris Weidman knocks out Anderson Silva 2013

A tizenhat mérkőzés óta veretlen Silva ezzel elbukta a címét, az új bajnok Weidman elmondta, sikerült őt felhúzni, ezért tudott lesújtani, amikor kellett. „Egyszerűen kiborít, ha valaki ezt csinálja velem. Tudtam, hogy egyre közelebb kerülök hozzá, amikor pedig elaludt, elkaptam".

Silva tízszer védte meg UFC-címét, többé nem fogja. „Van még tíz mérkőzésem, de nem harcolok többé az övért, belefáradtam. Chris az új bajnok, ő a legjobb" - mondta a brazil.