Szilágyi Áron szumósokkal egy versenyen

2013.09.15. 14:15

Legalább húsz magyar - köztük az olimpiai bajnok vívó, Szilágyi Áron - indul az októberi, szentpétervári World Combat Games elnevezésű sporteseményen.

A Magyar Olimpiai Bizottság vasárnapi tájékoztatása szerint a küzdősportok világjátékán a vívóktól Szász Emese, Boczkó Gábor, Knapek Edina, Mohamed Aida, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád, a kick-boxosoktól Görbics Gábor, Benedek Zsolt, Kádas Adrienn, Veres Richárd és Gömbös László lehet ott Oroszországban.

A kick-boxos különítmény még bővülhet, mivel egy versenyző esetében még szabadkártyára várnak.

Kendóban Dubi Sándor lép küzdőtérre, a szumós mezőnyben Makai Erika és Libor Dezső lesz érdekelt, míg a magyar grapling/pankráció szakágat Lajcsák Brigitta, Lemák Diána, Kárászi Balázs, Stregova Zsolt, Hollósi Csaba képviseli.

A hatodik sportág a canne, egy francia eredetű fegyveres küzdősport, melyben a küzdő felek botokkal próbálnak egymásnak találatokat bevinni. Itt Petőfi Zsigmond indul magyar színekben.

Az október 18-26. közötti lesz a II. combat games. Az elsőn, 2010-ben Pekingben egy arany, három ezüst és három bronzérmet szereztek a magyarok.