Vereséggel kezdődött a csütörtök is a birkózó-vb-n

2013.09.19. 13:47 Módosítva: 2013.09.19. 13:48

Magyar vereséggel kezdődött a budapesti birkózó-világbajnokság negyedik versenynapja: a 63 kg-ban szereplő Sándor Klaudia pontozással kikapott brazil ellenfelétől csütörtökön a Papp László Sportarénában. A vb előtt másfél héttel kézsérülést szenvedett Sleisz Gabriella helyére beugró, mindössze 18 éves versenyző Lais Oliveirával mérkőzött meg a nyolcaddöntőbe kerülésért, s a találkozón a jobb erőnlét döntött a dél-amerikai sportoló javára.

Sándor az első három percben összeszedetten birkózott, s ugyan akciót nem tudott csinálni, riválisa intése után egy nagyon szép védekezéssel kiharcolta a büntetőpontot, s 1-0-ás vezetéssel mehetett a pihenőre. A sarokban már látszott, hogy a fiatal birkózóból rengeteget erőt kivett a kemény fogáskeresés, s ez a második szakaszban megbosszulta magát. A brazil a szünet után gyorsan eldobta a magyart három pontért (1-3), ekkor azonban Sándor még az utolsó erőtartalékait mozgósítva vissza tudott fogni, s mögé került (2-3). Innentől viszont egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy fordítani nem tud az FTC birkózója, akit az utolsó percben újra eldobott ellenfele (2-6), majd tusolta.

"Örülök, hogy itt lehettem, de nagyon elfáradtam, ez döntött" - mondta Sándor az MTI-nek.

A folytatásban a női csapat két éremvárományosa lép még szőnyegre csütörtökön: Barka Emese (55 kg) és Sastin Marianna (59 kg) egyaránt a nyolcaddöntőben kezd, előbbi az új-zélandi Koria Pouri-Lane, míg utóbbi a tajvani Hu Min-ven ellen.