Deák Bárdos Mihály ötödik

2013.09.22. 21:17

A 38 éves magyar nehézsúlyú a helyosztón a kazah Nurmahan Tinalijev ellen lépett szőnyegre, s a mérkőzésen hamar kiderült, hogy riválisa ezúttal jobb erőben van nála. A kazah már 18 másodperc után kitolta Deák Bárdost a szőnyegről (0-1), s a folytatásban is egyértelműen ő volt a meggyőzőbb.

Az összekapaszkodások után rendre Tinalijev tolta a magyart, aki a második perc elején szorult helyzetében dobni próbált, ám magára húzta a ellenfelét (0-3). A szakasz második felében sem változott a meccs képe, s újabb két kitolás után már 5-0-ra vezetett a kazah versenyző.

A szünet után Tinalijev már csak arra figyelt, hogy az eredményt tartsa, egyszer intették is, ám a diósgyőri sportoló térdelőhelyzetből sem tudott akciót csinálni, s végül 5-0-ra kikapott. A hatszoros magyar vb-ezüstérmes így az ötödik helyen zárt.

"Sajnálom, de erősebb volt az ellenfelem. Éppen azt beszéltük meg az edzőimmel, hogy az elején ne toljon ki gyorsan a szőnyegről, mégis sikerült neki" - mondta könnyeivel küszködve Deák Bárdos Mihály. "A jövőmről még nem döntöttem, alaposan át kell gondolnom, hogy mit tegyek. Az biztos, ha egyszer a visszavonulás mellett döntök, az végleges döntés lesz."

Deák Bárdos az utolsó magyar érdekeltje volt a vb-nek, melyet hat éremmel zárt a magyar válogatott: Sastin Marianna aranyérmet nyert, míg a szabadfogású Veréb István (84 kg), Barka Emese (55 kg), illetve a kötöttfogású Módos Péter (55 kg), Lőrincz Viktor (84 kg) és Kiss Balázs (96 kg) is harmadik lett.