József, Bánk
-7 °C
0 °C

Vereséggel kezdődött a birkózó-vb utolsó napja

2013.09.22. 13:51

Korpási Bálint a selejtezőben kikapott, így nem jutott be a legjobb 32 közé a kötöttfogásúak 74 kg-os kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A BVSC versenyzője az amerikai Andrew Thomas Bisek ellen lépett szőnyegre, akivel nagyon kiegyenlített meccset vívott. Az első három percben Korpási tűnt valamivel aktívabbnak, ám fogást ő sem igazán talált nagyon zártan védekező riválisán. A mérkőzésvezető mindenesetre egy perc után az amerikait figyelmeztette, fél perccel később pedig intette is, a térdelőhelyzetből viszont Korpási nem tudott akciót csinálni, így a szünetben 0-0 volt az állás.

A második szakaszt is a magyar kezdte agresszívebben, Bisek így hamar megkapta második intését, ami már egy pontot jelentett Korpásinak, ráadásul az amerikait ismét térdelőhelyzetbe küldték. A 26 éves hazai sportoló megint eredménytelen volt lentről, majd nem sokkal később, már állásból egy berántás után ellenfele mögé került (1-2). A hajrában Korpási mindent megpróbált, ám láthatóan elfáradt, az amerikai pedig nagyon zártan védekezett, s megnyerte az összecsapást.

"Egy számmal nagyobb nálam ez a srác, ő alapból 81 kilós, én meg 77 sem vagyok, s ez azért nagy különbség. Elfáradtam a végére" - mondta letörten Korpási Bálint, aki már csak a vigaszági szereplésben bízhat, amire akkor nyílik lehetősége, ha legyőzője fináléba jut.
Vasárnap még az olimpiai ezüstérmes, idei Európa-bajnok Lőrincz Tamás (66 kg), illetve az ötszörös vb-második Deák Bárdos Mihály (120 kg) lép majd szőnyegre. Előbbi a 32, utóbbi pedig a 16 között kezd.