Birkózó-Eb: Kiss Balázs kikapott a negyeddöntőben

2014.04.05. 13:13

A kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában szereplő Kiss Balázs a negyeddöntőben kikapott francia ellenfelétől, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a finnországi Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokság szombati versenynapján. A 2009-ben világbajnok, tavaly vb-bronzérmes sportoló észt és osztrák birkózó elleni sikerrel jutott a nyolc közé, ahol a tavalyi bronzérmes, francia Melonin Noumonvi várt rá, írja az MTI.

Kissnek már az előző meccse is izgalmas volt, és nem volt ez másként ezúttal sem. A kezdés kifejezetten rosszul sikerült a BVSC birkózójának, hét másodperc után kiléptette őt riválisa, aki így máris 1-0-ra vezetett. Az első három percben a mindig energikus magyar nem talált fogást ellenfelén, aki ráadásul egy szép derékra támadás után még mögé is tudott kerülni, azaz 3-0-ás francia előnnyel indult a második szakasz.

Ekkor fél perc sem kellett Kissnek, hogy vetélytársa mögé kerüljön (2-3), aki azonban nem sokkal később újra eredményesen támadt derékra, és ismét a magyar mögé került (2-5). Elúszni látszott a meccs, ám a francia fáradt, kevesebb mint másfél perccel a vége előtt Kiss Balázs könnyedén kiterelte a szőnyegről (3-5). A magyar ezek után lendületből próbálta újra kitolni Noumonvit, és már úgy látszott, ez sikerül is neki, amikor a francia összefogta, és a szőnyeg szélén a hátára dobta a magyart. A négy ponttal 9-3 lett az állás, és innen már nem volt visszaút. Fél perccel a vége előtt ugyan egy intést követően a térdelőhelyzetből Kiss még egyszer megpörgette ellenfelét, ám nem tudta továbbvinni az akciót, és ezzel 9-5-re kikapott.

„Nagyon nagy butaságot csináltam, 5-3 után még várnom kellett volna, elkapkodtam. Nagyon sajnálom, mert ez nyerhető meccs volt. Azt nem lehet elvenni a franciától, hogy jó birkózó, remekül támad derékra, kétszer ellenem is megcsinálta, ennek ellenére a végére elfáradt, lett volna esélyem” - mondta az MTI-nek nyilatkozó Kiss, aki már csak abban bízhat, hogy Noumonvi legyőzi az elődöntőben a török Cenk Ildemet, és akkor a vigaszágon küzdhet tovább.

Korábban Knipli Csongor (59 kg), Lám Bálint (130 kg) és Kozák István (66 kg) is első mérkőzésén kikapott, Knipli pedig már ki is esett.