Lám Bálint ötödik a birkózó-Eb-n

2014.04.05. 19:21

A 2012-ben junior világbajnok magyar versenyző a harmadik helyért rendezett mérkőzésen az olimpiai és vb-bronzérmes svéd Johan Magnus Eurennel találkozott, aki egyértelműen a mérkőzés esélyesének számított. Az összecsapáson ki is jött a két birkózó közötti különbség. Lám állásból derekasan küzdött, de nem tudta betenni a karját ellenfele hóna alá, nem tudta összefogni, a bíró őt látta passzívnak, s másfél perc után meg is intette. A parterhelyzetből pedig Euren előbb megbillentette, majd kétszer megpörgette a magyart, aki így 6-0-ás hátrányba került. A szünetig egy ügyes kiléptetéssel egy pontot faragott hátrányából a 21 éves sportoló, aki azonban a pihenő után nem tudott újabb akciót csinálni, sőt, Euren egyszer még mögé tudott kerülni, s végül 8-1-es sikerrel a svéd sportoló lett bronzérmes, írja az MTI.

"A mai napon szépen kijöttek azok a dolgok, amiken javítanom kell, sajnos lentről nagyon könnyen megpörgetett a svéd és délelőtt a bolgár Dimitrov is" - mondta az MTI-nek Lám. "Relatíve elégedett vagyok azzal, hogy három meccsen birkózhattam ma, mert éppen ez volt a cél, hogy a lehető legtöbb meccset vívhassam. Azon leszek, hogy a hiányosságaimat kijavítsam, s majd kijussak az olimpiára."

„Tudtuk, hogy Euren erősebb, de azért állásból egész szépen dolgozott Bálint” - nyilatkozta Struhács György, a kötöttfogású birkózók szövetségi kapitánya. „Évek kellenek ahhoz, hogy erőben utolérje a legjobbakat, de biztos vagyok benne, hogy ha még vagy tíz kiló izmot fel tud majd építeni magára, akkor fog ő ebben a kategóriában bonyodalmakat okozni a mezőnynek.”

Lám a szombati négy magyar közül egydüliként volt érdekelt az esti programban. Délelőtt Kiss Balázs (98 kg), Kozák István (66 kg) és Knipli Csongor (59 kg) is kiesett.