Hegedüs Csaba FILA-elnök lenne

2014.04.10. 14:19

Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke, a nemzetközi szövetség (FILA) vezetőségének tagja fontolgatja, hogy pályázik a FILA elnöki posztjára. Hegedüs az MBSZ csütörtöki sajtótájékoztatóján a közelgő, szeptemberi FILA-tisztújításról is elmondta, hogy elnököt is választ a szövetség, s június 6-ig lehet beadni a jelöléseket. Jelezte, komolyan gondolkodik azon, hogy pályázzon-e a tisztségre, ám addig még két hónap van, így van ideje alaposan átgondolni mindezt.

A magyar szövetség közeljövőre vonatkozó feladataival és terveivel kapcsolatban kiderült: Magyarország 2016-ban szeretne olimpiai kvalifikációs versenyt rendezni, s Hegedűs Csaba bízik benne, hogy többek között a tavalyi világbajnokság sikeres megrendezése segíti majd ezt a kandidálást, ugyanakkor jelezte, biztosan óriási lesz a konkurencia.

Lőrincz Tamás és Bácsi Péter, a vasárnap befejeződött birkózó Európa-bajnokság magyar aranyérmesei egyaránt szerencsésnek nevezték, hogy a súlycsoportváltozások révén nem kell egy évben többször is komoly fogyasztáson átesniük, s bíznak benne, hogy ez segít majd nekik abban, hogy a szeptemberi vb-n, s majd a 2016-os olimpián is jól tudjanak szerepelni ötkarikás kategóriájukban, írta az MTI.

A vantaai Eb-n Lőrincz a kötöttfogásúak 71, míg Bácsi 80 kilós súlycsoportjában nyert, a vb-n viszont mindkettejük esetében az a terv, hogy eredeti súlyaikban, 66, illetve 75 kg-ban indulnak.

Idén júliusban főiskolai birkózó-vb-t rendeznek Pécsen. A világbajnoksággal kapcsolatban kiderült, hogy a szövetség a szakmai hátteret biztosítja a szervezőknek, s a szakvezetés azt tervezi, hogy minden olyan felnőtt válogatott részt vesz majd a versenyen, aki főiskolára, vagy egyetemre jár, s nem esik a korhatáron kívül. Így például Lőrincz Tamás valószínűleg szőnyegre lép, Bácsi ugyanakkor már túlkorosnak számít.