Európa-bajnok a cselgáncsozó Csernoviczki

2014.04.24. 17:27

Megvédte Európa-bajnoki címét Csernoviczki Éva a 48 kilogrammosok között, a montpellier-i cselgáncs-Eb-n, miután a döntőben, hosszabbításban legyőzte a francia Amandine Buchard-t.

A döntőben Buchard került előnybe, de Csernoviczki nagyon gyorsan egyenlített egy szép vazaarival, majd ő került előnybe, miután megintették ellenfelét. 9 másodperccel a vége előtt viszont újra egyenlő volt, és nem is változott az állás, így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban a hazaiak versenyzője kapott intést, így a 2013-a budapesti Eb után ismét nyerni tudott a 27 éves cselgáncsozó.

Az olimpiai bronzérme mellett ez volt a hetedik Eb-érme.

"A döntőben kicsit fáradt voltam, mert az elődöntő sokat kivett belőlem, és nem volt túl sok időm pihenni" - nyilatkozta Kossuth Rádiónak Csernoviczki Éva. A holtponton túl tudott jutni, sikerült kiegyenlítenie és az aranyponttal nyernie - tette hozzá.
    A hosszabbítás előtt már látta, hogy riválisa fáradtabb nála. 
    "Bíztam benne, hogy sikerül akciót dobnom, azt nem gondoltam volna, hogy Franciaországban intéssel sikerül nyernem."
    A sorozatban hetedik Eb-érmét szerző Csernoviczki megjegyezte, bár a tavalyi világbajnokságot követően fáradtnak érezte magát, most nagyon boldog, hogy újra motiváltan tudott a tatamira lépni.