Szintet lépett a legkeményebb magyar nő

2015.08.17. 20:32

Szintet lépett a magyar női MMA legmagasabban jegyzett versenyzője. Perjés Dóri eddig a brazil XFC szervezet harcosaként bunyózott, de a múlt hét végén hivatalossá vált, hogy leigazolja az Invicta FC (az FC itt nem a "football club", hanem a "fighting championship"). Hogy ez miért is fontos?

  • Magyar állampolgárságú küzdősportoló még soha nem került ilyen rangos szervezethez (Végh Attila Bellator-bajnok lett ugyan, de ő szlovákiai magyar)
  • Az Invicta a világ messze legmagasabban jegyzett MMA-szervezetének, az Ultimate Fighting Championshipnek az előszűrő-állomása - és ez azért nem túlzás, mivel a két szervezetnek közös a tulajdonosa és a közvetítési platformja is
  • A női MMA népszerűsége elképesztő iramban nő - nagyrészt az UFC bajnokának, Ronda Rousey-nak köszönhetően -, ezért Perjés Dóri pont a legjobbkor próbálkozik a nagyszínpad elérésével.

A magyar bunyós 7-1-es mérlege is jónak mondható, egyetlen veresége az XFC-ben Vuokko Katainen ellen egy szoros pontozás volt, nem KO. Ráadásul, ahogy azt a Totaldamage-nek elmondta, az Invicta 47.6 kilós súlycsoportja sokkal jobban fekszik neki, mint az eddig 52.2 kilós határ. Hiszen általában 48 kiló körül mérlegelt be, azaz a súlycsoportba befogyasztó ellenfelei legalább 4-5-6 kilóval nehezebbek voltak nála. És ez a küzdősportokban - pláne negyvenegynéhány kilós testtömegnél - óriási különbség. 

Perjés Dórival idén februárban forgatott videónkból ismerkedhet meg:

Masszív kis buksza volt, alig tudtam alóla kimászni