Vazul
10 °C
25 °C

Nem tudta, hogy terhes, végigbunyózott egy meccset

2015.08.18. 12:45

A brazil Noxii nevű MMA-szervezet női bunyósának, Kinberly Novaesnek nehézségei támadtak azzal, hogy augusztus 21-re kiírt bunyójára lefogyasszon.

Keményen edzett, diétázott, de a súlya nemhogy csökkent, hanem nőtt; ráadásul állandó fejfájás és görcs kínozta. Bár elmondása szerint „nem szeret orvoshoz járni”, mégis elment a doktorhoz, aki az ultrahang után közölte, hogy

hat hónapos terhes.

Kinberly Novaest sokkolta a hír:

Sírva fakadtam, kirohantam a kórházból, de utána felfogtam, hogy ez egy jó hír.

A magzat tökéletes egészségnek örvend, annak ellenére, hogy a sportoló nemcsak hogy hónapok óta keményen edzett, hanem május 17-én
 
12 hetes terhesen végigbunyózott egy háromszor ötperces meccset

Pedig aki életében egyszer is húzott kesztyűt, az tudja, 15 perc milyen iszonyú sok, ráadásul ennyi idő alatt óhatatlanul is kap az ember testre-fejre, az intenzív birkózásról nem is beszélve.

Az eset mindeneset rámutat arra, hogy az alsóbb ligás MMA-szervezeteknél milyen laza az orvosi ellenőrzés, viszont az általában favellákból érkező bunyósok mennyire rá vannak szorulva a meccspénzekre, és mennyire motiválja őket a kiemelkedés (ha nem tudta volna, az MMA a foci után a második legnépszerűbb sport Brazíliában). Minderről árulkodik a szervezet tulajdonosának, Bruno Barrosnak a magyarázkodása:

Ez volt az első rendezvényem. Mindenkitől bekérettem a HIV- meg hepatitis-tesztet, de néhányan nem küldték el. Ennek ellenére nem töröltem a meccseiket, mert mindenképpen bunyózni akartak. Néhányan azzal védekeztek, hogy nincs pénzük a tesztekre, mások azt mondták, nem volt rá idejük. Természetesen az én hibám, hogy engedtem őket, de hál'istennek minden rendben a babával.

A 24 éves Kinberly Novaes egyébként jelenleg 8-2-es mérleggel rendelkezik, reméljük, ez most egy darabig nem is fog változni!

(a történetet a BloodyElbow MMA-szaklapban olvastuk)