Lőrincz és Bácsi sima győzelmeivel kezdtük a birkózó-vb-t

2015.09.07. 20:02

Magyar szempontból Lőrincz Tamás nyitotta meg hétfőn a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságot, méghozzá a papírformának megfelelően magabiztos sikerrel, így bejutott a kötöttfogásúak 66 kg-os kategóriájának legjobb 32 versenyzője közé, írja az MTI-

Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz a tavalyi vb-bronzétmes litván Edgaras Venckaitist verte nagyon könnyedén, 3-0-ra. A nyolcaddöntőért a svéd színekben versenyző Frunze Harutyunyan vár rá.

Lőrincz gyors győzelme után Bácsi Péter is hasonlóképp nyitott: a kolumbiai Carlos Andrés Munozt nagyon hamar megintették passzivitás miatt, de később még nagyobb gondba került, hiszen Bácsi két kiemeléssel és eldobással 8-0-ra nyert, így a legjobb 32 között a fehérorosz Valerij Palenszkijjel mérkőzik majd.

A folytatás is remekül sikerült mind Lőrincz, mind Bácsi számára: előbbi tussal verte a svéd Runze Harutyunyant, aki a vb-harmadik Mihajil Siamionaurát verte az előző körben, utóbbi pedig a fehérorosz Viktor Palenszkijjel meccset, akit simán, 5-0-ra vert.

Lőrinczre a negyeddöntőben az örmény Migran Arutyunyan vár, míg Bácsi az orosz olimpiai bajnok Roman Vlaszovval találkozik majd.

Kiss a kétszeres vb-harmadik török Cenk Ildem ellen lépett szőnyegre, aki ellen három percig remekül küzdött, de végül 4-4-gyel, gyengébb értékű akciókkal kikapott. Kiss Balázs akkor folytathatja vigaszágon a küzdelmeket, ha Ildem bejut a döntőbe.