Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Három magyar érem a junior dzsúdó-Eb nyitónapján

2016.11.11. 18:02

Két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyar sportolók a Tel-Avivban zajló U23-as dzsúdó Európa-bajnokság pénteki nyitónapján, tudósított az MTI.

Az izraeli városban három-három férfi és női súlycsoport küzdelmeit rendezték meg az első napon, amelyen - a nemzetközi szövetség honlapja szerint - a 60 kilogrammos Szabó Csaba és a 48 kilogrammban szereplő Pupp Réka is a döntőig menetelt.

Előbbi egy ciprusi, majd német versenyző legyőzése után az elődöntőben honfitársát, Bartha Ákost győzte le, a döntőben viszont kikapott az orosz Sahavat Gadzijevtől. Bartha végül az ötödik helyen végzett, miután elveszítette a bronzmérkőzést.

Puppnak négy meccset kellett nyernie a döntőért, és portugál, spanyol, moldáv, majd román riválisa sem tudta őt megállítani, a döntőben azonban a szerb Milica Nikolics ipponnal győzött ellene.

A nap harmadik magyar dobogós eredményét Szabó Katinka érte el, aki a nők 52 kilogrammos kategóriájában négy győzelmet aratott, és csupán az elődöntőben kapott ki jukóval a román Larisa Floriantól.