Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bor Barna elődöntős a dzsúdó-vb-n

2017.09.02. 11:51

A +100 kilósoknál induló Bor Barna bírta legtovább a dzsúdó-vb szombati magyar induló között, a korábbi vb-második ugyanis már a negyeddöntőben jár. Bor a Puerto Ricó-i Rafael Ferrerrel kezdett, ellenfele viszont nem volt túl aktív, az utolsó percben megkapta harmadik figyelmeztetését is, ami egyben a leléptetést jelentette. A 30 éves paksi dzsúdós a nyolcaddöntőben a román Mircea Croitorut verte 73 másodperc alatt: egy vazaariért válldobással földre vitte a románt, majd le is szorította, és mivel Ctoitoru nem szabadult, kiesett.

Bor a legjobb nyolc között a grúz Adam Okruasvilivel meccselt, akit szintén ipponnal búcsúztatott: egy fejenátforgatásra ás két válldobásra is vazaarit kapott, majd egy leszorítással jött az ippon. Az elődöntőben Bor a brazil David Mourával találkozik majd, akit eddig két meccsen egyszer sem tudott legyőzni.

A kettes szőnyegen Bor első meccsével egy időben a +78 kilós Szigetvári bő két és fél percig eredménytelenül küzdött a kínai Ju Szunggal, ekkor megkapta harmadik intését, így a bajai versenyző nem jutott tovább. Mellette súlycsoporttársa, Kárpáti küzdött Sandra Jablonskytével, 2-2 intésnél a litván továbbra is passzívabb volt, így a KSI 21 éves versenyzője került a 16 közé. Ott viszont nem talált fogást a holland Tessie Savelkoulson, sorra kapta az intéseket, a harmadikkal ki is esett.

A 21 éves Ohát – aki a sérült Fogasy Gergő helyére ugrott be – a 64 között a komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló ausztrál David Russell-lel került szembe. A találkozó másfél percig tartott, amikor a ceglédi versenyző egy szép horogdobásra ippont kapott. Az U23-as Eb-ötödik Ohát al tadzsik Sakarmamad Mirmamadovon is könnyedén túljutott, második meccsét is ipponnal nyerte, ráadásul vazaari-hátrányból fordított a magyar a nyolcaddöntőért, jelentette az MTI. Ohát a kategória egyik favoritjával, a négy vb-éremmel rendelkező és kétszeres Európa-bajnok orosz Kirill Gyenyiszovval futott össze, aki ellen nem sikert a bravúr: az orosz gyorsan két vazaaris előnyt szerzett, majd egy belső combdobásért kapott ipponnal nyert.

A szombati ötödik magyar, a szintén 100 kilóban induló Cirjenics Miklós (100) első meccsén kiesett a japán Aaron Wolf ellen – a három Grand Prix- és Grand Slam-érmet szerző japán a hosszabbítás 15. másodpercében nyert iponnal. Előtte Cirjenicsnek is volt egy remek próbálkozása, de ippon helyett csak vazaarit kapott érte, ezen ki is borult Kovács Antal a helyszíni stúdióban.