Ödön
1 °C
11 °C

Sérülést színlelt, aztán leütötte ellenfelét

2018.07.03. 18:17

Lehet, hogy az MMA szteroiddal tömött kamionosok kakaskodásából mára profi versenysporttá nőtte ki magát, de azért mindig feltűnnek a neten olyan alsóligás meccsek felvételei, melyek új színt hoznak az amúgy sem épp unalmas ketrecharcba.

Itt van például Travis Fulton és Johnathan Ivey, két, alkatra nem éppen Francis Ngannou-i értelemben vett nehézsúlyú bunyós, akik az Indiana állambeli Kokomóban estek egymásnak a helyi érdekeltségű Colosseum Combat MMA-gáláján.

A 41 éves Fulton már a daliás kilencvenes években is aktív volt, a hétvégi bunyóra egészen elképesztő számú, 307 meccsel az ökleiben – és fejében – érkezett (ennek a tizedével is szép karriert lehet befutni). Ellenfele, a két lábon járó címkefelhőnek kinéző Johnathan Ivey is már 42 évet és 88 meccset (és elég rossz, 32-56-os mérleget) tud felmutatni, csakhogy ő soha nem tudta magát kipróbálni az Ultimate Fighting Championship vagy a brazíliai World Vale Tudo Championship szintjén.

De azért Ivey-nak a meccsen eladott egy veteránhoz méltó dörzsölt húzást: Fulton testrúgására kezét a bordájára szorította, mintha sikerült volna megrendíteni őt, de utána – kihasználva a ritmusból való kizökkenést – támadásba ment át, és lényegében legázolta Fultont. A UFC-veterán földre került, és sorra nyelte be az ütéseket. De utána – ennyit tesz 300+ meccs rutinja – sikerült sípcsontjait betámasztva megakasztania a ground and pound-ot; Ivey pedig egy idő után – mintha nem akarta volna tovább amortizálni Fultont, kihámozta magát a pozícióból, és a talajon való kopogással jelezte a bírónak: részéről ennyi a meccs.

A bizarr bunyó fordulatait itt nézheti meg:

A meccs után az MMA Fighting megszólaltatta Ivey-t, aki elmondta, hogy mindig nagy tisztelője volt Fultonnak - a lábára rá is tetováltatta őt:

Igen, meg akartam küzdeni Travis-szel, de nem akartam azután is püfölni, hogy a szemei kifordultak, és védekezésre képtelen állapotban hever előttem. Ő az, aki döntéseimben mindig is inspirált, és nem fogom akkor is ütni, amikor a meccsnek már véget kellett volna vetni.

A két veterán bunyós egyébként az öltözőben elbeszélgetett, hogyan is mennek a dolgok a bunyóban, csináltak néhány közös fotót, majd Fulton elmondta Ivey-nak, hogy

308 meccs után végre szögre akasztja a kiskesztyűt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?