Olejnik Pavlo lehet az első magyar érmes a budapesti birkózó-vb-n

2018.10.22. 14:49

Olejnik Pavlo nagyszerű teljesítménnyel, kevesebb mint másfél perc alatt legyőzte kanadai riválisát, ezzel bejutott a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájának elődöntőjébe a budapesti birkózó-világbajnokságon, melyen így már biztosan éremért birkózhat majd kedden, jelenti az MTI.

Az ukrán születésű, honosított versenyző a nyolcaddöntőből még meccs nélkül jutott tovább, miután argentin riválisa nem állt ki ellene, a negyeddöntőben pedig a kanadai Jordan Steent verte könnyedén.

A pihentebb magyar kis túlzással azt csinált vele, amit akart: Olejnik a kezdés után levitte és pörgette a kanadait, majd később újabb levitelt és két pörgetést mutatott be, s kevesebb mint másfél perc alatt 10-0-ás technikai tussal győzött.

Az esti elődöntőben Olejnik már nem számíthat hasonlóan könnyű csatára, ugyanis a címvédő, olimpiai bajnok Kyle Snyderrel kell megmérkőznie.

Közben eldőlt, hogy Lukács Norbert számára véget ért a vb, miután örmény legyőzője a negyeddöntőben kikapott.

Az elődöntők 16.45-kor kezdődnek, míg a döntős program 18.00-kor veszi kezdetét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?