Natália
1 °C
7 °C

Hatszáz küzdősportoló Budapesten

2018.12.03. 21:30

A hétvégén nagyszabású harcművészeti világbajnokságot rendeztek Budapesten: a 2017 év elején megalakult Sport Kempo Világszövetség (United World Sport Kempo Federation - UWSKF) 10 országból érkezett 627 küzdősportolója 11 technikai és küzdelmi versenyszámban mérettette meg magát.

Bár a verseny igen fiatal, mégis Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező bajnokságának, a Hanshi Kupának a nemzetközi szintű folytatása.

A legendás magyar kempómesterről, Harnos Imre Hanshiról elnevezett kupát idén 23. alkalommal osztották ki a legeredményesebb csapatnak. Ez a csapat a magyar lett, mely az éremtáblázaton a verseny mind a három napját megnyerte. A legnagyobb érdeklődés természetesen az MMA-hoz hasonlóan álló- és földharcot variáló full-contact küzdelmeket övezte, melyen a magyarok ukrán, román, szlovák, portugál, francia, spanyol és belga ellenfelekkel kerültek szembe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?