A nyolcadik magyar is gyorsan kiesett az olimpiai kvalifikációs dzsúdó-vb-n

2019.08.28. 08:53

A nyolcadik magyar is helyezetlenül zárt a tokiói a tokiói olimpiai kvalifikációs dzsúdó-világbajnokságon. A 81 kilós Ungvári Attila a legjobb 32 között esett ki. 

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes versenyzőre - a versenynap egyetlen magyarjára - a svéd Robin Pacek után kellemetlen rivális várt. A kétszeres Európa-bajnok izraeli Muki Szagitól  egyetlen korábbi összecsapásukon kikapott tavaly a bakui világbajnokságon, ugyancsak a 32 között, írja az MTI.

Második meccsük másfél percig sem tartott, az ellenfél egy dobásra már a meccs elején vazaarit kapott - a 30 éves Ungvári ezután egy darabig fájlalta a térdét -, majd nem sokkal később egy belső combdobásra kapott ipponnal fejezte be a mérkőzést.

A ceglédi dzsúdós így - akárcsak az előző napokon szerepelt hét magyar - helyezetlenül zárt. Csütörtökön a 90 kilós Tóth Krisztiánt szólítják tatamira a Nippon Budokan csarnokban.

„Az első meccsemen legyőzött svéd egy kellemetlen, taktikus dzsúdós, de átvergődtem rajta, az izraeli viszont nagyon jó formát fut ma. Láttam, hogy az első mérkőzésén is gyorsan végzett egy kazahhal, és tavaly ő dobott el engem a bakui világbajnokságon. Nem véletlenül Európa-bajnok, iszonyatosan stabil, jól érzi az ütemet, az indításai is a helyükön vannak" – mondta a ceglédi versenyző, aki állítása szerint a jövőben az edzőtáborokban többet szeretne dzsúdózni Mukival.

A 30 éves Ungvári kifejtette, jó formában érkezett Japánba, és három hét edzőtábor után még rá is pihent a vb-re. „Minden adott volt a sikerhez, de most sajnos nem találtam az ellenszert" - tette hozzá.