Földön fekve rúgta le álló ellenfelét

2019.10.14. 08:44

Teljesen valószínűtlen KO született az Ultimate Fighting Championship hétvégi – egyébként is sok brutális befejezést hozó - floridai gáláján.

Az elkövető a rendkívül szórakoztató meccseket halmozó, de az egy vereség, egy győzelem sormintáját követő Niko Price volt. A váltósúlyú (77 kilóval mérlegelő) bunyós a tavaly még címmeccs felé settenkedő, de sorozatos vereségei miatt már a kirúgás küszöbén tántorgó James Vicket intézte el egy menet alatt. Price a meccs elején hamar a földre küldte ellenfelét, és utána sem hagyta élni, azonban Vicknek sikerült felállnia, és megkontráznia Price egy elrontott földrevitelét, aki így hirtelen kőkemény ütések záporában találta magát. Price így sem jött zavarba, amikor Vick nag-nagy ütésre készülve felállt, és lazított a nyomáson, azonnal lendítette a lábát, és sarokkal teljesen váratlanul arcba rúgta ellenfelét, aki úgy csuklott össze, mint egy colstok:

ElasticThoughtfulBluejay-size restricted.gif

Az általánosan elfogadott MMA-szabályok nem engedik a földön heverő ember fejének rúgását, de a földön fekvő ember meglepheti a fölé tornyosuló ellenfelét. A technika azonban több mint szokatlan, nem véletlen, hogy Price volt a történelem második olyan bunyósa, aki ilyen módon tudott KO-t elérni (az első a szintén váltósúlyú Jon Fitch volt Thiago Alves ellen). A leghíresebb upkick-KO büszke birtokosa (mármint nem az, aki bekapta, hanem adta) a DREAM nevű – mára megszűnt – versenysorozat klasszisa, Gegard Mousasi, aki egy csúnya vereségbe csúszó meccset fordított meg egy pillanat alatt Jacaré Souza ellen.