Mayweather: Jobb vagyok, mint Ali vagy Rocky

2020.10.07. 10:28
Ötven mérkőzés alatt egyszer sem kapott ki a szorítóban Floyd Mayweather, így vitathatatlanul helye van a legnagyobb bokszolók listáján. Ezzel ő is egyetért, sőt, jobbnak tartja magát Muhammad Alinál és Rocky Marcianónál is.

Floyd Mayweather sosem a visszafogottságáról volt híres. Ez nem csak az elköltött dollármillióira vonatkozik, hanem egyes kijelentéseire is, amik rendre kicsapják a biztosítékot a boksz szerelmesei között. Ezúttal arról nyilatkozott az amerikai bunyós, hogy kit tart minden idők legjobbjának. Sokak számára nem lesz meglepő a válasza, hiszen magát választotta, és ki is fejtette miért.

Vissza lehet nézni, Leon Spinks hétszer is megverte Muhammad Alit. Hogy is hívják azt a nehézsúlyú srácot, akivel háromszor is harcolt? Ken Norton! Ő háromszor is legyőzte őt

– mondta Mayweather a Shannon Sharpe háromszoros Super Bowl-győztes korábbi NFL-játékos által vezetett Club Shay Shay nevű podcastban, majd kitért a szintén veretlenül visszavonult Rocky Marcianóra is.

Hány világbajnokkal is kellett megküzdenie Marcianónak? Az ökölvívás történetében én tettem le a legtöbbet az asztalra. Több bajnokot győztem le, mint más! Nem szeretem az ilyen összehasonlításokat, mert tudom, sokakat felháborítok a véleményemmel. Viszont az nevetséges, hogy az úgynevezett „szakértők” Wanheng Menayothint nevezték ki TBE-nek, mert 54-0 a mérlege. Ázsián kívül hallott róla egyáltalán valaki? Csupán egy világbajnokot vert meg, és így nevezik legjobbnak? Nagyon vicces.

Elképzelhető, hogy nemsokára Mayweather ismét a kötelek közé lép. Több hírportál szerint a Youtube-sztár, Logan Paul lehet a következő „komoly” ellenfele. A 43 éves bokszlegenda akkor sem távolodna el a szorítótól, ha végleg letenné a kesztyűt. Akár edzői szerepben is elképzelné magát.

Felajánlottam a segítségemet Deontay Wildernek a Tyson Fury elleni visszavágóhoz. Csak szólnia kell, én pedig felkészítem!