Célfotó sem tudott dönteni Estorilban

2009.10.05. 22:23
A motoros-világbajnokság portugál futamában di Meglio és Barbera ezredre egyszerre értek célba, csak a versenyen elért jobb köridő döntött a francia javára.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi futamában a 250 köbcentiseknél Marco Simoncelli győzött, a 2. helyen egyszerre érkezett célba Mike di Meglio és Hector Barbera.

Az utolsó körben Barbera állt jobban, de elrontotta az egyik ívet, di Meglio megelőzte. A spanyol visszaelőzött, ellenfele a szélárnyékban beérte, egymás mellett haladtak át a célvonalon.

A leintés után a szervezők tanácstalanok voltak: di Megliót jelölték másodiknak, a dobogó 2. helyére mégis a spanyol állhatott, a sajtótájékoztatón pedig már a francia nyilatkozott, mint második.

Az amatőrvideó elején látszik a célba érés pillanata:

A győztestől 5.317 másodperccel lemaradva ezredre azonos időt futottak, a motogp.com végül di Megliót jelölte ezüstérmesnek, a hivatalos álláspont szerint a versenyen elért jobb körideje miatt. Az összetettben egyébként a japán Aoyama vezet 218 ponttal, őt Bautista és Simoncelli követi (192 és 190 ponttal), Barbera a negyedik (174), di Meglio a hatodik 94 ponttal.