Rossi: Vén tyúkból lesz a jó leves

2009.10.26. 13:38
Kilenc vb-siker, 103 futamgyőzelem, de az olasz motorzseni ígéri, vasárnapi sikere után sem áll meg.

Kilencedszer világbajnok Valentino Rossi: harmadikként futott be a Maláj Nagydíjon, hatodik Moto GP-címét szerezte, előtte egyet-egyet az 500-as, a 250-es és a 125-ös kategóriában is nyert.

”Nagyszerű szezon volt, teli csúcs- és mélypontokkal. Nagyot csatáztunk Lorenzóval, a legszebb pillanat kétségtelenül a barcelonai utolsó kanyaros előzésem ellene. Minden idők egyik legszebb előzése, nem csak az évadé. Aztán voltak nehézségek, mint Indianapolis, ahol igen hülye hiba miatt estem ki, de hamar jött Misano és a győzelem egy stadionnyi drukkerem előtt. Estorilban szenvedtem, ám az utóbbi két futam meghozta a vb-győzelmet. Sepang olyan volt, mint az egész év, nagy hiba az első kanyarban, aztán felzárkózás” - értékelt a gazzetta.it-nek Rossi.

A 103-szoros futamgyőztes természetesen különleges ünneplést talált ki, szurkolói klubja baromfival köszöntötte, vb-pólójára az volt írva: "Vén tyúkból lesz a jó leves".

Meg is magyarázta: ”30 éves vagyok, sokan már a levesbe kívánnak, de inkább még motorozni akarok. Azt hiszem, képes leszek még egy-két szép dologra”.

A bajnokságból egy futam még van, Valencia, két hét múlva. A második Jorge Lorenzónak egy pont kell helyezése megtartásához, a harmadik Casey Stoner sem biztosította még a dobogót, Dani Pedrosa megelőzheti.