Rossi 104. győzelmével nyitotta az évadot

2010.04.12. 09:41
A szuperfavorit Stoner vezetett, de bukott, az olasz szoros csatát nyert a katari éjszakában.

Megnyerte a szezonnyitó Moto GP-futamot Katarban Valentino Rossi, 2005 óta először győzött a világbajnoki évad első versenyén. Az éjszakai nagydíjon a ducatis Casey Stoner volt a szuperesélyes, miután az összes tréninget megnyerte, de vezető helyről bukott.

Az olasz szenzációs rajtja után ekkor állt másodszor az élre, sokáig küzdött a célegyenesben nyolc-tíz kilométer/órával gyorsabb Hondákkal és Nicky Hayden Ducatijával, a hajrában rázta csak le őket.

Sérült csapattársa, Jorge Lorenzo ekkorra érte utol az élmezőnyt, ám az utolsó körökben Haydent és Andrea Doviziosót is megelőzte, és második lett. Harmadiknak a hondás olasz futott be, a célegyenesben legyorsulva az amerikait.

valekatar

”Aranyat ér ez a győzelem a világbajnoksághoz, örülök, mert 2006 óta nem nyertem itt. Kicsit aggódtam, mert a motorunk nem elég gyors, szerencsém, hogy Casey hibázott. Utána még Andreát és Nickyt is 110 százalékos körökkel tudtam csak leszakítani, elég sokat csúszkált a gép a futam közepétől” – értékelt a célban Rossi, akinek a levezető körben megállt a motorja.

”Azt hiszem túl sokat pörgettem ki a kereket, és kifogyott a benzin. De ahogy Enzo Ferrari úr mondta, a legjobb gép csak épp a célig bírja.”

104. vb-futamgyőzelmével Rossi vezeti a pontversenyt, a vb két hét múlva Japánban folytatódik.