17 éves magyar versenyez a MotoGP-ben

2011.04.26. 15:35

Sebestyén Péter a szezon végéig a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es mezőnyében a Caretta Technology Forward Team tagjaként egy KTM motorral áll rajthoz. Az egyetlen magyar a mezőnyben a hétvégi Portugál Nagydíjon is rajthoz áll.

„Rendkívül boldog, de egyúttal nagyon izgatott is vagyok. Életem egyik álma válik valóra a napokban, hiszen a világ legrangosabb motoros versenysorozatának egyik állandó pilótája leszek, és a világ legjobbjai ellen küzdhetek. Készen állok, de tudom, sokat kell még tanulnom és tapasztalnom, hogy példaképeimhez hasonló sikereket érjek el.”

A 17 éves Sebestyén tavaly júliusban a Katalán Nagydíjon mutatkozott be a világbajnokságon, a Forward Teamben Daniel Kartheiningerrel és Hiroki Onoval versenyez.

Kartheininger eddig négy vb-futamon indult, 2009-ben és 2010-ben is csak egyszer, de mindkétszer pontszerző volt. Az idei sorozatban egy 24. és egy 22. helye van.

A japán Hiroki Ono ugyancsak kezdő, eddig három futamon indult. Idén a katari versenyt nem tudta befejezni, Jerezben nyolcadik lett, amivel nyolc pontot szerzett, jelenleg a 12. a rangsorban.